contact@groskomerc.com.mk   076442392 / 076361310

Политика на приватност

За оваа политика за колачиња

Оваа Политика за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме, видовите колачиња што ги користиме, односно информациите што ги собираме користејќи колачиња и како се користат тие информации и како да ги контролираме претпочитаните поставки за колачиња. За повеќе информации за тоа како ги користиме, чуваме и чуваме вашите лични податоци, погледнете ја нашата Политика за приватност: groskomerc.com.mk

Што се колачиња ?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за складирање мали информации. Тие се зачувани на вашиот уред кога веб -страницата е вчитана на вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат правилно да функционира веб -страницата, да ја направиме посигурна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како функционира веб -страницата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како користиме колачиња?

Како и повеќето од онлајн услугите, нашата веб-страница користи колачиња од прва и трета страна за неколку намени. Колачињата од прва страна се претежно неопходни за веб-страницата да функционира на вистински начин и тие не собираат ниту еден од вашите лични податоци.Колачињата од трети страни што се користат на нашата веб-страница се главно за разбирање како функционира веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-страница, ги чуваме нашите услуги безбедни, обезбедуваме реклами што се релевантни за вас, и се на се ви обезбедува подобар и подобрен корисник искусете и помогнете да се забрзаат вашите идни интеракции со нашата веб -страница.

Какви видови колачиња користиме?

Основни: Некои колачиња се неопходни за да можете да ја доживеете целосната функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме сесии на корисници и да спречиме какви било безбедносни закани. Тие не собираат или чуваат никакви лични информации. На пример, овие колачиња ви овозможуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата кошница и безбедно да се одјавувате.Статистички: Овие колачиња зачувуваат информации како бројот на посетители на веб -страницата, бројот на единствени посетители, кои страници на веб -страницата се посетени, изворот на посетата итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро функционира веб -страницата и каде треба да се подобри.Маркетинг: На нашата веб -страница се прикажани реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви значат. Овие колачиња исто така ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи.Информациите зачувани во овие колачиња, исто така, може да ги користат провајдерите на реклами од трети страни за да ви прикажуваат реклами и на други веб-страници на прелистувачот.Функционални: TОва се колачињата што помагаат за одредени несуштински функционалности на нашата веб-страница. Овие функционалности вклучуваат вградување содржина како видеа или споделување содржина на веб -страницата на платформите за социјални медиуми.Преференции: Овие колачиња ни помагаат да ги зачуваме вашите поставки и преференции за прелистување, како што се јазичните параметри, за да имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб -страницата.

Како можам да ги контролирам поставките за колачиња?

Доколку одлучите да ги промените вашите параметри подоцна преку сесијата за прелистување, можете да кликнете на јазичето „Политика за приватност и колачиња“ на вашиот екран. Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност што ќе ви овозможи да ги промените вашите желби или целосно да ја повлечете вашата согласност.Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб -страниците. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/избришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја страницатаwikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Грос Комерц т.д. Скопје ©2018. www.groskomerc.com.mk Сите права се задржани